Cara jaga kulit muka

Kulit muka melambang personaliti dan kebersihan seseorang dan kebersihan adalah perkara yang teramat penting dalam penjagaan kulit wajah kita untuk setiasa tampil cantik. Kulit muka yang bersih boleh juga meningkat keyakinan seseorang. Oleh itu, kita perlulah jaga kulit muka dan ini ada beberapa tips untuk menjaga kulit muka.


1. Membersihkan Kulit Muka

Hanya kerana anda tidak dapat melihat kotoran pada kulit anda, tidak bermakna kulit anda bersih. Fikirkan tentang apa yang anda telah dedahkan kulit anda setiap hari: pencemaran, ekzos kereta, asap rokok, walaupun semburan wangian bilik. Semua kekotoran ini boleh melekat di atas kulit anda dan menyebabkan kerosakan, jadi ianya mesti dibersihkan. Walau bagaimanapun, tidak bermakna anda boleh menggosok sabun mandi pada kulit muka anda. Sabun mandi biasanya cenderung mengandungi bahan pencuci dan wangian dan boleh menjadi sangat keras dan memberi kesan dehydrating kepada kulit dan juga jangan setiap masa nak cuci muka lakukan setiap pagi ,petang atau sebelum tidur.


2. Berhenti membeli pisau cukur murah

Tidak semua pisau cukur adalah sama. Syarikat-syarikat pisau cukur akan membuatkan anda untuk mempercayai bahawa pisau cukur berbilang bilah, lebih halus anda mencukur. Walaupun ini adalah benar, ia tidak selalunya pertaruhan terbaik. Jika anda mempunyai rambut muka yang kerinting, anda tidak mungkin mahu menggunakan pisau cukur berbilang bilah kerana mencukur super dekat boleh menyebabkan kerengsaan kulit.


3. Jadikan krim after-shave rakan baru anda yang terbaik.

Krim after shave menghidrat dan menenangkan kulit, ia juga akan meresap pada kulit dengan baik selepas mencukur.Krim shave anda harus bebas alkohol kerana alkohol akan mengeringkan kulit anda.Mencukur semasa shower atau sebaik habis mandi, kerana rambut pada wajah yang lebih lembut terkena air panas dan wap. Tambahan pula, ia menghapuskan keperluan membersihkan sinki kotor.


 4. Pelembap wajah.

Rambut pada wajah boleh kelihatan seksi pada seorang lelaki, tetapi apa yang benar-benar menarik perhatian wanita adalah muka yang apabila muka disentuh tidak berasa seperti kertas pasir. Menggunakan pelembap setiap hari akan menjadikan kulit anda lembut. Gunakan produk yang bebas wangian kerana ia mudah, tidak mempunyai bau dan tidak dianggap ‘girly’.


5. Pelindung matahari.

Mungkin tip penjagaan kulit yang paling penting untuk diingati ialah pelindung matahari, pelindung matahari dan pelindung matahari.Lelaki yang tidak menggunakan pelindung matahari meningkatkan risiko mereka mendapat kerosakan matahari, yang boleh menyebabkan kemerahan, kegatalan, saluran darah tambahan dan kanser kulit.

×

Welcome to Berro Labs Sports Nutrition!

×