Sebab Kenapa Lelaki Perlu Berjambang

Jambang merupakan atau boleh jadi satu asset untuk lelaki. Ianya, bukan sahaja trend terkini lelaki berjambang, malahan ianya juga mempunyai beberapa perkara yang baik kenapa perlu ada jambang bagi lelaki.


1.PELINDUNG CAHAYA MATAHARI

Terdapat banyak kajian yang menyatakan bahawa jambang mampu melindungi permukaan kulit lelaki sebanyak 95% daripada sinaran UV matahari. Ini bermakna jambang mampu diri anda daripaada sel-sel ketumbuhan kanser. Sinaran UV juga adalah salah satu faktor kepada tanda-tanda penuaan di wajah anda.


2.TAMPIL LEBIH MASKULIN

Jambang mampu mengubah rupa seseorang yang agak kebudak-budakan kepada rupa wajah yang lebih matang dan maskulin. kajian juga mendapati bahawa jika ada jambang mampu tarik perhatian wanita,. Biarkan jambang anda tumbuh ini kerana kebanyakan wanita pada masa kini lebih tertarik dengan lelaki berjambang.


3.PERANGKAP HABUK DAN DEBU

Ia sama fungsi seperti rerambut di dalam lubang hidung kita. Fungsinya adalah untuk memerangkap habuk dan debu. Begitu juga dengan jambang. Jambang dapat memerangkap habuk dan debu daripada masuk ke dalam liang pori muka dan akan mengakibatkan lapisan kulit rosak dan pori muka besar. Sebab itulah, selepas seharian bekerja dan sebagainya, anda disarankan untuk syampu dan cuci jambang anda dengan betul agar ia sentiasa bersih dan sihat.


4.MELEMBAPKAN WAJAH

Mungkin anda tidak tahu bahawa kulit wajah kita mempunyai rejimen pelembab yang semula jadi yang akan membuatkan kulit kita kekal lembab. Oleh itu, jambang akan melindungi rejimen pelembab tersebut daripada terkena angin kencang yang boleh mengakibatkan kulit kering dan kemerahan.

 

Checkout www.berrolabs.com
Whatsapp: 018-5779644

 

 

#pomade #pomademurah #waterbase #sayajual #sayajualmurah #hairstyle#barbermalaysia #ipoh #grooming #heavyhold #stronghold #classic#pomademy #pomademalaysia #malaysia #malaysianhair #ipohmali#pomadeshop #suavecito #malaysiaonlineshop #lokalah #malay #berrolabs#berropomade #pomadeipoh #beardoil #beardoilmalaysia

×

Welcome to Berro Labs Sports Nutrition!

×